Κωνσταντίνος Ντάλλας

Δικηγόρος

 

Email: konstantinosntallas@gmail.com

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κωνσταντίνος αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2016 και συνέχισε τις σπουδές στο εξωτερικό κάνοντας μεταπτυχιακό στο Ναυτικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιου του Σαουθάμπτον, από το οποίο αποφοίτησε το 2018. Για τη διπλωματική του εργασία τιμήθηκε με Διάκριση (Distinction). Θα συνεχίσει τις σπουδές στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Το Χρηματοοικονομικό και Θεσμικό Πλαίσιο των Αγορών Χρήματος και Κεφαλαίου» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

Έχοντας σπουδάσει νομικά σε δύο διαφορετικές δικαιοδοσίες (Ελληνική και Αγγλική) είχε την ευκαιρία να συλλέξει πολύτιμη εμπειρία για τον τρόπο αντιμετώπισης πρακτικών υποθέσεων σε αυτά τα δυο διαφορετικά νομικά συστήματα.

 

Έχει εργαστεί σε δικηγορικά γραφεία σε Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα και Αθήνα. Στην Αθήνα εργάστηκε για τη Δικηγορική Εταιρία Ρόκας, την Ασφαλιστική Εταιρία “AIG EUROPE S.A. Ελληνικό Υποκατάστημα” και πλέον εργάζεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών ως Νομικός Σύμβουλος με σχέση έμμισθης εντολής.

Ο Κωνσταντίνος Ντάλλας είναι υπεύθυνος για:

– Παροχή συμβουλών στους πελάτες σε σχέση με το ρυθμιστικό και φορολογικό πλαίσιο των κρυπτονομισμάτων στην Ελλάδα.
– Δέουσα επιμέλεια σε θέματα ασφαλιστικών εταιρειών, τηλεπικοινωνιών, χρηματοοικονομικού, εταιρικού, συμβατικού και φορολογικού δικαίου. Αντιμετώπιση ρυθμιστικών θεμάτων στους τομείς της ασφάλισης, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, του εταιρικού, φορολογικού και λογιστικού, τραπεζικού και χρηματοοικονομικού δικαίου και του ΓΚΠΔ.
– Παροχή συμβουλών σε πελάτες σχετικά με τον κανονισμό για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων (MiFID II, MIFIR), για την κατάχρηση αγοράς (MAD II, MAR), για την ακεραιότητα και τη διαφάνεια στη χονδρική αγορά ενέργειας (REMIT) και για τις οδηγίες για τις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές, τους κεντρικούς αντισυμβαλλομένους και τα αρχεία καταγραφής συναλλαγών. Σύνταξη συμβάσεων μεταξύ επενδυτών και μελών/διαχειριστών αγοράς στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (HEnEx) και σύνταξη συμφωνιών μεταξύ επενδυτών και πελατών για σκοπούς equity crowdfunding.
– Σύνταξη εκθέσεων δέουσας επιμέλειας και παροχή νομικών συμβουλών και υποστήριξης σε 3 μεγάλους επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία σε συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων που αφορούν την εξαγορά εταιρειών που έχουν οριστεί ως στρατηγικοί επενδυτές για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.
– Σύνταξη νομικών εγγράφων (αγωγών, προτάσεων κλπ.) και τον έλεγχο τίτλων σε υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγια, όσο και για τη μετάφραση νομικών κειμένων από τα Ελληνικά στα Αγγλικά και το αντίστροφο.

 

Τομείς Ειδίκευσης:
Ειδικεύεται σε Αστικό, Εμπορικό, Ποινικό καθώς και στο Ασφαλιστικό, Τραπεζικό & Χρηματοοικονομικό Δίκαιο, Φαρμακευτικό Δίκαιο, Δίκαιο της Ενέργειας, Φορολογικό Δίκαιο και ΞΧ-ΧΤ/ΓΚΠΔ.

 

Επαγγελματικός Σύλλογος:
Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας

 

Εκπαίδευση:
Πτυχίο Νομικής (Α.Π.Θ.), Μεταπτυχιακό στο Ναυτικό Δίκαιο (Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον), Μεταπτυχιακό στο Χρηματοοικονομικό και Θεσμικό Πλαίσιο των Αγορών Χρήματος και Κεφαλαίου (Πανεπιστημίου Πειραιώς) – εν εξελίξει

 

Γλώσσες:
Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά

 

Δημοσιέυσεις:
Το Νομικό και Φορολογικό Πλαίσιο των Κρυπτονομισμάτων στην Ελλάδα. Διαθέσιμο στα αγγλικά εδώ: https://www.lexology.com/library/detail.aspx?g=29e60be2-354b-412d-9dc7-efa10bf5ba84