Αλέξανδρος Ντάλλας

Ασκούμενος Δικηγόρος

 

Email: alexandrosntallas@gmail.com

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αλέξανδρος αποφοίτησε 2ος τη τάξει από τη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου το 2017. Αποφοίτησε επίσης το 2018 από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού και Κανονισμών του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ από το οποίο αποφοίτησε το 2019.

 

Έχει απασχοληθεί επί τετραμήνου στην AkzoNobel, με βάση το Άμστερνταμ, κάνοντας πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, ενώ προηγουμένως έχει κάνει πρακτική άσκηση τόσο στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου όσο και στην Μ.Κ.Ο «Hope for Children» στη Λευκωσία.

 

Ως ασκούμενος δικηγόρος στο γραφείο μας του έχουν ανατεθεί αρμοδιότητες παρακολούθησης δικών και συμμετοχής στις νομικές διαδικασίες. Επιπλέον, έχει αξιολογήσει ευρήματα και διαμορφώσει στρατηγικές και επιχειρήματα στην προετοιμασία για την παρουσίαση των υποθέσεων. Ακόμη, έχει προετοιμάσει, μεταφράσει και συντάξει νομικά έγγραφα όπως συμβάσεις, διαθήκες, δάνεια και μισθωτήρια συμβόλαια.

 

Τομείς Ειδίκευσης:
Ειδικεύεται στο Αστικό δίκαιο και στο Δίκαιο των Συμβάσεων, καθώς και στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Ανταγωνισμού

 

Επαγγελματικός Σύλλογος:
Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας (ως ασκούμενος)

 

Εκπαίδευση:
Νομική Σχολή (Ε.Π.Κ.), Τμήμα Πολιτικών Επιστημών (Α.Π.Θ.), Μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμοί και Κανονισμών (Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ)

 

Γλώσσες:
Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά